27 Sep 2011

Rock & Bowlers

Hurmm hurmm hurmmm. Kenapa? Haaa ini sebab saya batuk tak baik-baik lagi. Akibat makan tak pantang, tapi pantang TENGOK! Hehe. Ok, bukan saya nak membebel pasal kesihatan saya, tapi ada lagi perkara penting yang baru saya tersedar, yang bahawasanya saya tak pernah pun lagi tulis pasal perkara yang saya sangat-sangat addicted buat masa sekarang ni. ◄ cakap macam ni sebab saya ni bukannya boleh stay dengan satu perkara je. Cepat je nak bosan kan. Huhh!
 What my present interest? Of course la BOWLING. Saya rasa saya dah main bowling around setahun 2 bulan kot. Dan saya telah beli equipment sendiri semata-mata nak bermain secara serius. [ini sebab saya dah tak larat nak buat aktiviti-aktiviti yang menguji ketahanan kecergasan saya lagi - taekwando] 

Ini saya punya!!!

Apa yang saya tahu pasal bowling? Haaa saya pun tak tahu nak cakap macam mana. Saya tahu main je, tapi belum la sampai tahap professional, main pun tak consistence lagi. Saya memang enjoy play this game. Lagi pulak ada geng yang sama-sama gila duk layan bowling je hampair setiap minggu. Dalam seminggu tu ada la 4  kali main. Perghhhh memang gigih!!!!

Rock & Bowlers club 

• The Hooker • The Cranker • The Spinner 

Saya rasa my team members semua memang best. Semua jenis teknik kami ada. Straight ball, spinner, hook dan macam-macam lagi gaya ada. Gaya ciptaan sendiri pun ada [apakah??] Hehe. Tak tahulah kenapa, tapi gaya memamg mutu keunggulan bagi team ni. Gaya berkepak, gaya kuak dada, gaya angkat kaki sebelah, gaya tonggeng, gaya apa lagi, hurmmm ahh macam-macam lagi la gaya yang akan keluar nanti time main.

Ok, this is mine ^_^



Dimana kami selalu main? Memang la merata. R&B terkenal dengan sikap gigih mereka. Tak boleh pun, kena kasi boleh jugak. Dulu kami selalu bowl di Megalanes Plaza Alam Central (PAS), but now, disebabkan dah bosan dengan pattern oil kat situ [sekadar alsan semata-mata], kami pun menjadikan Ole-ole Superbowl Seksyen 18 sebagai pusat untuk melepaskan gian.


My Highest Score - 223 [ini saja yang mampu]




Selain tu, kami memang dah bowl merata dunia - Summit Ampang Superbowl , Sunway Megalanes, Ole-ole Monterez Club, IOI Ampang Superbowl and Klang Parade Ampang Superbowl. The latest, saya telah mengikuti bowling tour ke Penang Ireland - Megalanes Megamall Penang and the legend centre bowl, Penang Bowl located at Georgetown.


"kepak" tu saya je yang boleh buat ^_^



24 Sep 2011

Saya Happy

Morning everyone! Yeaaahhh why today my mood being so blink-blink happy?
 Haaaa I also don't know.  Hehe ^_^ Maybe because I got the pancaran matahari
betul-betul depan muka I this morning, lalu semangat kebangkitan datang.
Actually too many things happen in my life lately ni sama ada yang best atau tak, tapi saya  tetap bersyukur kerana dapat melalui kehidupan ini sampai sekarang.

I just got my breakfast this morning with one of my best friend - Baha Ariffin a.k.a Boy the Fish :))

Mr BoyFish

Saya hangout dengan mereka ALMOST!!!!! Beshhhhhh sangat-sangat. Happy to have you guys as a friend ^_^

Lis + Faiz + Boy + Ana



Thanks to my friends yang celebrate my birthday on 6th August hari tu. Surprisingly & sangat happy. Memang tak terkata apa, rasa macam dah tahu mereka nak buat suprise, tapi ada beberapa perkara yang saya langsung tak expect, but I wish for that actually. Thanks, thanks & sejuta kali thanks ;))


Super Duper Indulgence




Him....the best moment i guess, even just for a while ^_^

Angry Bird!



Kawan-kawan saya yang super duper hyper active! They rock bebehhh!!! 

Open Raya Rumah Freddy 



Last but not least, here I am!!!! Power Puff Girl kunun-kununnya, tapi dalam hati ada taman ^_^

Umie Zaira Ana

23 Sep 2011

Jiwa Ini

Saya tak pernah mengaku yang saya ni adalah seorang yang baik. Saya juga tak pernah mengaku yang saya ni seorang yang jahat. Tapi apa yang saya tahu, saya akan buat sesuatu perkara mengikut rasa hati saya. Ini kerana saya tak nak hati saya rasa sengsara dari menahan perasaan. Apa yang ada di depan mata saya, itulah kehidupan yang saya hadapi. Menjadi seperti diri saya pada hari ini, bukanlah sesuatu yang senang. 

Whatever pun, bukan cara saya untuk mengalah terlalu awal. Saya akan dapatkan apa yang saya mahu, sampailah satu saat, tiada lagi jalan untuk saya, maka saya akan berhenti. Kehidupan harus bermula sekali lagi. Haishhhh membebel ala-ala "dalam hati ada taman" pulak. Tapi memang mood saya kebelakangan ni agak tak betul. So unpredictable!!!

22 Sep 2011

Street Rollerblade

Ok kenapa tetiba saya nak cerita pasal sukan ni. Sebab malam semalam saya lepak di Extreme Park Seksyen 13, memang layan la tengok budak-budak ni rollerblading, BMX & skateboarding. Ingat tak, ni zaman-zaman kita skool dulu, on that time memang  famous lah rollerblade ni. Saya pun salah seorang yang kononnya nak sangat main benda alah nih sampai la satu hari tu, kaki saya terkangkang macam atlit-atlit gimrama pulak. 
Nyiahahahaha. Memang style!!

Adakah anda masih teringat?

Fusion X3

Ok, yang bawah ni the latest design yang saya nampak budak-budak malam tadi pakai. Hasil interview dengan diorang, harganya ada la dalam RM1000. Perghhh memang dasSsattttt! High performance bola bowling pun tak sampai tahap ni kemahalannya. Hehe. Ok tapi sebab minat yang extreme melampau, dimaafkan lah. Its all about interest right? ^_^

The Latest Design

Solo Tripe HD
Solo Estilo RG

Solo Era LE





6 Sep 2011

Percubaan Classic Template

Hurmmm what im going to write ya? Actually this is my 2nd blog, oh bukan, it could be the 3rd blog yang saya ada. This is just nice when we can godek-godek blog ni di waktu lapang. Mulalah nak try itu ini. Lepas tu, sampai tahap dah muak abis dan tak dapat achieve the satisfaction, tinggalkan je terbongkang tanpa logout.


Then, datang my Sweet Busy Body little sister, oh my Gosh! "Apa ni kakak? Oh jiwang eh, betul ke orang cakap sesiapa yang ada blog ni jiwa dia agak kacau?" <••• Soalan kau adik memang tak masuk akal and aku pun tak tahu dari mana kau dengar nih. Hahaha whatever!! I just do with my interest. ^_~



My Sweet Siblings Ever!~



SEMUA YANG BERADA DI BLOG INI ADALAH HAK MILIK UMIE ZAIRA ANA